Behandeling

Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling

(IOG (j)LVG) Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling voor Licht verstandelijk gehandicapten is een behandeltraject op maat en aan huis bedoeld voor gezinnen met ernstige opvoedingsproblematiek en Multi-problem gezinnen met LVB kinderen / jongeren van 5 tot 23 jaar, en / of de ouders met een licht verstandelijke beperking.

Door middel van de behandeling leert men nieuwe vaardigheden en gedrag aan in de eigen omgeving, waardoor de ouders / verzorgers weer grip krijgen op de situatie en toekomstige verergering van de problematiek en zelfs mogelijke uit huis plaatsing van uw kind kan worden voorkomen. Na de behandeling kan in sommige gevallen vanuit functie ambulante ondersteuning (begeleiding individueel) met de cliënt verder geoefend worden om het gedrag nader in te slijpen.

(Pedagogische) gezinsondersteuning 

Deze vorm van hulpverlening is gericht op gezinnen en op kinderen met een ontwikkelingsachterstand (mogelijke verstandelijke beperking). Het gezin krijgt in de eigen woon – en leefomgeving begeleiding bij opvoedingsvragen op basis van transculturele therapie. De professionals richten zich tijdens de behandeling zowel op de vaardigheden en competenties van het kind als die van de ouders. Om het functioneren te verbeteren wordt er procesmatig en methodisch aan de vooraf geformuleerde doelen gewerkt aan de hand van het behandelplan. Tevens wordt de nadruk gelegd op het herstel van het sociaal netwerk (d.m.v. bijvoorbeeld voorlichting aan ouders over hun kinderen ter voorkoming van culturele botsing tussen de traditionele – en de jongerencultuur.

Intelligentieonderzoek (IQ-onderzoek)

Soms ontstaat er een vraag over de intelligentie van een kind / jongere. De hulpverlener / docent twijfelt over zijn of haar vaardigheden. Of men vraagt zich als ouder af of je kind wordt onder- of overschat. Ook kan het zijn dat een kind opvallend sociaal gedrag laat zien, waarbij het vermoeden van laagbegaafdheid bestaat.

In dat geval biedt AZOMA de ruime (jeugd)hulpverlening, scholen en ouders de mogelijkheid om jongeren, adolescenten en volwassenen, onder professionele begeleiding van onze orthopedagoog, intelligentie-tests (WAIS-IV-NL) te laten afnemen. Veel testbureaus hebben vaak lange wachttijden voor intelligentietesten. Doordat AZOMA zich heeft gespecialiseerd kunnen wij direct een afspraak plannen en onze tarieven laag houden. Afhankelijk van uw wensen maken we graag een afspraak op maat. Het tarief voor de WAIS-IV-NL IQ test: € 450,- inclusief intake en rapportage.

Cliënt aanmelden? 

AZOMA

AZOMA is een interculturele zorginstelling voor jeugdigen en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB)

       Zorg Thuis NL

Kwaliteit ISO 9001

Erkend Leerbedrijf